Waar moet je op letten bij het kopen van een horeca koelkast?
| 5 mei 2021
Het aanschaffen van een horeca koelkast kan een nogal lastige opgaven zijn. Je moet goed nadenken over wat voor model je wilt en wat voor type koelkast er bij jouw keuken past. De koelkasten verschillen enorm in grootte en kosten. Wat jij nodig hebt is afhankelijk van de grote van je horecabedrijf.
Basiseigenschappen van een horeca koelkast
Horeca koelkast is onder te verdelen in 2 soorten. Je hebt koelkasten van wit staal en van RVS. Een koelkast van wit staal is een stuk goedkoper in verhouding tot een RVS koelkast. Als je budget een grote rol speelt op de keuze welke koelkast je gaat aanschaffen dan is het verstandig om voor een wit staal koelkast te gaan. Het voordeel van een RVS is dat deze koelkast een stuk duurzamer is en zal een stuk minder snel krassen. Daarnaast zijn de koelkasten van een RVS soort een stuk eenvoudiger schoon te houden. Als de koelkast in het zicht van de gasten staat is het aan te raden om een RVS koelkast aan te schaffen omdat deze er voor de gasten mooier uit zien.
De afmetingen en inhoud
Een veel voorkomende inhoud voor een horeca koelkast is 400, 600 en 700 liter. Dit geldt voor een koelkast met een enkele deur. Een koelkast met 2 deuren is vaak een model met een inhoud van 900,1200 of 1400 liter. Een koelkast van 400 liter is een compacte koelkast die vaak gevuld wordt met draadroosters. De maat van deze roosters is vaak 50 bij 40 centimeter. Dit zou je een redelijke inschatting moeten geven van wat hier allemaal in zou passen. Grotere koelkasten zijn vaak niet alleen breder maar ook een stuk dieper. Dit is vooral handig als je grotere voorraden hebt van producten. Zodat je niet telkens de voorraad in de koelkast helemaal moet gaan verbouwen.